9 oktober 2021
17:00

Forserums IF

Referat: Månsarps IBK B - Forserums IF

H4-premiär en lördagkväll, mot Forserum. Matchen krockade lite med någon VM-kval match, men det hindrade inte många att av de hängivna supportrarna till båda lagen att ta sig upp till hallen. Vilket var väldigt roligt att se. Kul att ni prioriterar att komma upp till vår hall, gäller både borta- och hemmasupportrar.

Vi har ju egentligen nyligen insett att vi kommer klara spel i båda herr-serierna, utan att behöva ringa runt efter spelare till match, efter att vi fått lite nytillskott så sent som förra veckan. Idag har vi 4 spelare som debuterar för oss i seriesammanhang. Samt 1 som gör comeback.

Matchen i sig är godkänd från våran sida. Vi möter ett Forserum som valt att börja om lite i division 4, efter att ha dragit ur sitt division 2 lag. Och denna säsong har de bara ett lag. Dock har de flera spelare av hög klass, vilket fäller avgörandet. Samt matchovana och sämre ork i vårat lag, på vissa spelare.
Om inte annat talar skotten för detta
I första 6-11
I andra 8-8
Och i tredje 3-18

Vi börjar matchen bra, och har 2-0, 2-0 målet riktigt fint spel, med avslut av Lance efter pass av Simon.
Men Forserum kommer tillbaka och innan perioden är slut står det 2-2. Vi får 2 utvisningar varav de gör mål på den ena.
Tycker att vi borde kunnat undvikit båda 2 faktiskt. (fördröjande av spelet, och för många spelare på plan)

I andra får man gnugga sig i ögonen. Vi sätter våra 3 första skott och går upp till 5-2. Forserum lite halvt chockade, hämtar dock in igen. Och perioden slutar 4-4, totalt 6-6. Återigen får vi en utvisning, där Forserum visar klass i PP:

I tredje så dör matchen ganska omgående. Forserum sätter sina 4 skott. Vi byter då målvakt, ut Andreas in med Pontus.
Efter detta så blir det jämnare spelmässigt. Och vi får 2 utvisningar med oss, vilket gör att vi kan trycka in ( på något oförklarigt sätt) 7-10.
Men vi släpper 3 mål till tyvärr. Beroende på att vi åter igen hamnar i utvisningsbåset.
Tråkigt också att vi drar på oss en s k M3, då det blir lite tumult framför vårat "bås".
Kontentan blir att Forserum får PP, vilket de snabbt gör mål i. Sedan spelare vi 4 mot 4 resten, då de i tumultet också fått en spelare på 5 minuters utvisning. Tråkigt avslut, på en annars helt ok tillställning.
Vill nämna Pontus, som i 3:e perioden ändå gör ett par jättefina räddningar, då han mer eller mindre blir lämnad ensam ibland. Forserum var kanske inte laget vi skulle slå ändå, då de är ett av flera som kommer att vara i topp i serien, men kul att vi kunde matcha i 2 perioder. Nästa Fredag åker vi till Hestra. Då hoppas vi på bättre utdelning. Får se om vi hinner träna lite kondition med.

Kan nämna att våra före detta spelare Andreas Andersson, och Lucas Bäckström spelade i Forserum. Andreas ett föredöme som lagkapten, och Lucas den poängmaskin vi såg hos oss för några år sedan, med gjorda 4 plus 4 idag.